Aankoop

Een woning kopen is voor velen één van de belangrijkste uitgaven in het leven. Het is dan ook belangrijk dat u exact weet wat u koopt. Er zijn voldoende online mogelijkheden om woningen te zoeken en bezichtigingen aan te vragen, maar wat doet u zodra u een woning vindt die voldoet aan uw wensen?

Als u eenmaal uw droomwoning op het oog hebt, dan bent u tijdens de onderhandelingen al snel emotioneel betrokken, want u wilt uw droomwoning niet aan uw neus voorbij laten gaan. 

Schakel uw eigen gekwalificeerde aankoopmakelaar in om u goed te laten adviseren. Uw aankoopmakelaar behartigt enkel uw belangen, zo bent u zeker van een realistische kijk op de situatie en krijgt u onafhankelijk advies, of dat nu betrekking heeft op bijvoorbeeld de bouwkundige staat of op een reëel bod voor de woning. Bovendien heeft onafhankelijk onderzoek uitgewezen dat een aankoopmakelaar gemiddeld een beduidend beter resultaat bewerkstelligt dan een koper zonder aankoopmakelaar.

De aankoopbegeleiding van Woonhuis Limburg biedt vele voordelen bij het kopen van een woning. Wij begeleiden u van begin tot eind, kennen de regio goed en hebben de benodigde ervaring en deskundigheid.

Wat doen wij als aankoopmakelaar voor u?

CONTACT

Neem contact op met Woonhuis Limburg. Dit kan alvorens u uw zoektocht gaat beginnen, maar uiteraard ook wanneer u uw potentieel toekomstige woning al op het oog heeft. 

BEZICHTIGING

Na onderling overleg nemen wij namens u contact op met de verkoper of diens makelaar, voor het maken van een bezichtigingsafspraak. Heeft u de woning de eerste keer alleen bezichtigd? Dan gaan wij de tweede keer met u mee.

EVALUATIE 

Na de bezichtiging spreken wij samen de woning nogmaals door. Wij attenderen u op zaken betreffende het huis, maar ook over de directe omgeving. Ook adviseren wij of er nader onderzoek nodig is met betrekking tot het kadaster, het bestemmingsplan, de bouwkundige aspecten en indien van toepassing een Vereniging van Eigenaren etc.

ONDERHANDELEN

Nadat we de onderhandelingsstrategie onderling hebben besproken, zullen wij voor u de onderhandelingen voeren. Hierin houden wij rekening met aspecten als bijvoorbeeld: over te nemen roerende zaken, huisvestingsvergunning, starterslening, bouwkundige aspecten, bouwvergunningen, offerte termijnen van uw hypotheek, verkrijgen van financiering, oplevertermijn en vele andere aspecten. Wij houden u uiteraard op de hoogte van alle gesprekken die wij namens u voeren. Net zolang tot de bodemprijs is bereikt.

KOOPOVEREENKOMST

De verkopend makelaar zal de koopovereenkomst opstellen en daarin alle afspraken die tussen koper en verkoper gemaakt zijn, verwerken. Deze overeenkomst, met de bijbehorende bijlagen zullen wij uitgebreid met u doornemen zodat u deze met een gerust gevoel kunt ondertekenen. Uw 3 dagen bedenktijd gaan dan van start. De koopovereenkomst zal door de verkopend makelaar naar de door u uitgekozen notaris worden verzonden.

TAXATIE

In de meeste gevallen zal direct na het ondertekenen van de koopovereenkomst uw nieuwe woning getaxeerd moeten worden. Dit is ten behoeve van het verkrijgen van een financiering. Heeft u verbouwingsplannen? Dan dient u dit van te voren kenbaar te maken zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

FINANCIERING

Met betrekking tot de daadwerkelijke aankoop is het belangrijk om een deskundige partij te benaderen voor het verzorgen van de financiering. Woonhuis Limburg heeft zeer bekwame relaties hierin en kan u desgewenst, kosteloos hierin begeleiden.

FINANCIËLE CONTROLE

Een dag voordat u naar de notaris gaat, nemen wij contact met de notaris op om te controleren of alle gelden ontvangen zijn. Zo bent u gegarandeerd van een zorgeloze afhandeling.

INSPECTIE

Vlak voordat u naar de notaris gaat om de koopakte te ondertekenen, gaan wij nogmaals samen met u naar de woning voor de eindinspectie. Tijdens deze inspectie nemen tevens wij alle meterstanden voor u op. Ook controleren wij of alles nog in de staat is zoals is overeengekomen.

NOTARIS

De laatste stap! Wij gaan met u mee naar de notaris. Hier zal de akte van levering en de hypotheekakte ondertekend worden. Ook is dit het moment dat u de sleutel overhandigt krijgt. Nu is de woning van u en kunt u gaan genieten van uw nieuwe thuis! 

Wilt u meer weten of een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

                                                             Neem direct contact op!